Citromfüves kézkrém

Hozzávalók

  • 1-2 tk citromfű (friss vagy szárított)
  • 1/2 csésze forróvíz
  • 2 ek barackmag olaj
  • 4 tk avokádó olaj
  • 1 tk búzacsíra olaj
  • 15 g méhviasz
  • 2 tk citromlé

 

Elkészítés

Egy kerámia tálba tegyük a citromfüvet, és öntsük rá a forró vizet. Fedjük le és hagyjuk 15 percig ázni. Egy lábasban forraljuk vizet, arra tegyünk rá egy hőálló üveg tálat (ez a gőz feletti melegítés). Ebben olvasszuk fel a méhviaszt. Öntsük hozzá az olajakat folyamatosan kevergetve egy - lehetőleg még nem használt - fakanállal. Ezután cseppenként, állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a citromfű teát. Fontos, hogy apránként, jól elkeverve adjuk hozzá. Ezután levéve a gőzről adjuk hozzá a citromlevet és addig keverjük amíg sűrű és sima nem lesz. Öntsük legalább kettő sterilizált, jól záródó üvegbe, hogy tovább eltartson. Az egyiket tegyük a hűtőbe felhasználásig.