Krémesebb állagú napvédő krém
Egy bármilyen krém attól lesz krémes állagú és kevésbé zsíros, hogy víz van benne. Ebben a krémben a vizes részek is UV szűrő hatással bírnak: az aloe vera fényvédő hatása mellett még nyugtatja is a bőrt, a zöld tea pedig alacsony SPF értéke ellenére ellensúlyozza a bőrben az UV káros hatását.
Hozzávalók
- 70 ml kókusz olaj
- 70 ml kakaóvaj
- 30 ml zöld tea
- 30 ml aloe gél
- 3 E vitamin kapszula
- 3 evőkanál méhviasz
- 1 evőkanál cink oxid
- 1 evőkanál titánium dioxid (vagy még egy evőkanál cink oxid)
Elkészítés
Keverjük össze a kókusz olajat és a kakaóvajat, és gőz fölött melegítsük fel. Mikor felolvadt tegyük bele a méhviaszt és kevergessük, amíg jól össze nem olvadnak. Ezután vegyük le a gőzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az aloe verát és a zöld teát. Ezután jöjjön az E vitamin kapszula, majd a cink oxid/titánium dioxid. A keverést ne hagyjuk abba, csak ha kihűlt. A méhviasz mennyiségével szabályozhatjuk a keménységet, de ne tegyünk bele túl keveset sem mert akkor nem fog feloldódni a víznemű a zsíros részben. Lehet egy kicsit illatosítani, de szigorúan csak nem fényérzékenységet okozó illóolajokkal, a levendula a legbiztonságosabb. Egyszerre ne készítsünk sokat belőle, néhány hét alatt használjuk fel.